23 грудня 2020, 09:53


Засадою ефективної роботи парламентарів є доступ до якісної та неупередженої інформації. З цією метою в більшості Парламентів світу інформаційно-аналітичну діяльність здійснюють спеціально створенні парламентські дослідницькі служби, зокрема, – Congressional Research Service Library of Congress (США), Research Service of German Bundestag (Німеччина), European Parliamentary Research Service (Європейський парламент).

Інформаційно-дослідницький центр (ІДЦ) — пілотна ініціатива, головним напрямом діяльності якого є підготовка матеріалів (довідок) щодо правового регулювання певної сфери суспільно-політичного життя як в Україні, так і в іноземних країнах, в тому числі країнах ЄС.

Інформаційні довідки, які готуються ІДЦ, можуть бути використані в законопроєктній роботі, на етапі підготовки проєкту та обґрунтування необхідності відповідного регулювання; для адвокації (просування) законодавчих ініціатив, для виступів на пленарних засіданнях, засіданнях Комітету або парламентських слуханнях. ІДЦ може допомогти Секретаріатам Комітетів в частині проведенні збору та аналізу інформації з питань, що належать до їх повноважень.

Довідки надаються у відповідь на запити НДУ, їх помічників, секретаріатів комітетів та фракцій, співробітників Апарату ВРУ.

Замовити інформаційну довідку можна за посиланням

Також, інформаційний запит можна надіслати на електронну пошту Центру: infocenter@radaprogram.org

Строк опрацювання довідки становить - два тижні з моменту отримання запиту. Якщо замовник/ця не повідомляє про свою заборону на опублікування матеріалу протягом десяти днів з моменту надання інформаційної довідки, вона автоматично публікується на ресурсах ІДЦ. Інформація про замовника, є конфіденційною.

Ознайомитись із підготовленими інформаційними довідками можна на Facebook сторінці ІДЦ : https://www.facebook.com/infocenter.rada

Повідомляємо, що Інформаційно-дослідницький центр Верховної Ради України здійснює свою діяльність з 2013 року за підтримки Програми USAID РАДА. Програма «РАДА: відповідальність, підзвітність, демократичне парламентське представництво»

© Верховна Рада України 1994-2024
інформаційна підтримка — Про нас - -
програмно-технічна підтримка — Управління комп'ютеризованих систем

Окремі функції сайту працюють у тестовому режимі